Mesçit Mahallesinde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın 30 yıllık tapu sorunu, Belediyemiz girişimleriyle bugün mutlu sona ulaştı. Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN, mahallede adına yaptırılan pankartlar ve alkışlarla karşılandı.

30 yıl önce Mesçit Mahallesinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara verilen tapu tahsis belgeleri’nin hak sahibi vatandaşlara verilmek üzere tapu senedi’ne dönüştürülmesi için Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN tarafından hukuk mücadelesi başlatılmıştı. 8 yıl süren davalar sonunda geçtiğimiz Aralık Ayı Meclis Toplantısında müracaatını eksiksiz tamamlayan 50 vatandaşımıza 2018 sonu itibari ile Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde tescil ettirilen Tapu Senetleri, bugün hak sahiplerine teslim edildi.

Tapu Dağıtım Töreni için ülkenin farklı yerlerinden gelen Roman Federasyon temsilcilerinin yanı sıra, İzmir Milletvekili Özcan Purçu da törene katıldı.

Törende konuşan Av. Enis İŞBİLEN; “Siz değerli vatandaşlarımızla bugün bu mutluluğu birlikte paylaşıyor olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. 30 yıllık hasretiniz ve dönemimizde açtığımız 8 yıl süren hukuk mücadelemiz bugün sizlere tapu olarak dönüyor. Bu hikayenin adı mutluluktur. Bu mutluluğu sizlerle yaşıyor olmak çok güzel. Şimdilik sadece 50 vatandaşımıza bu tapuları teslim edeceğiz. Ancak evraklarını tamamlayan 22 vatandaşımızın daha dün yapılan Ocak Ayı Meclis Toplantısında tapu kararlarını aldık. Onlara da aynı işlemleri uygulayarak tapularını telsim edeceğiz. Ve tabii bir diğer mahallemiz Aşçıoğlu Mahallesinde de aynı sorunu yaşayan vatandaşlarımıza umut olacağız, biz sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bugünde, bunun en büyük ispatıdır” dedi.

Tapu dağıtım töreninde tapularını teslim alan vatandaşlar sevinçlerini Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN ile paylaştı. Tören sonunda vatandaşlar tapu senetleri ile beraber hatıra fotoğrafı çektirerek tarihe not düştüler.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi