sinir otesi ab proje toplantisi

“Sınır Ötesi Bölgesinin Cazibeliğinin Yenilenmesi için Ortak Eylemler” isimli proje kapsamında Uzunköprü Belediyesi ile T.C.Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı yetkilileri arasında ilk toplantı gerçekleştirildi.

Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2. Teklif Çağrısı kapsamında Uzunköprü Belediyesi ve Dimitrovgrad Belediyesi arasında gerçekleştirilecek olan 14.12.2018 tarihinde resmi olarak onaylanan projenin sözleşme öncesi saha denetimi yapılmış olup, proje hakkında Bakanlık yetkililerine bilgi verilmiştir. Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde proje hakkında Yetkililerden süreç kapsamında bilgi edinilmiştir.

“Sınır Ötesi Bölgesinin Cazibeliğinin Yenilenmesi için Ortak Eylemler” isimli projenin uygulama süresi 18 ay sürecek olup yaklaşık tutarı 497,500 Euro’dur.

Proje kapsamında; İlçemiz imar planlarında rekreasyon alanı olarak geçen 47 dönüm alana sahip arazinin içinden geçen dere ıslah edilerek çevresinde 800 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolları, dinlenme alanları oyun parkları, spor alanı inşa edilecek, ayrıca Tarihi taş köprümüzü ve vadideki doğal yaşamı gözetleme kulesi inşa edilecektir. Projelerin sözleşme sürecine en kısa zamanda girilmesi ve uygulanmasına muhtemelen Mart 2019’da başlanması beklenmektedir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi