AB’DEN BELEDİYE’YE 300.000 EURO

Avrupa Birliği IPA Cross Border Programında, 113 numaralı, FLOOD RESILIENCE/ isimli Dimitrovgrad Belediyesi’nin ortğı olduğumuz projenin başarılı başvuru sahibi ile müzakerelerini tamamlamış durumdayız.

Müzakereler 15 Mart 2019 Cuma günü Haskovo şehrinde gerçekleşmiştir. Müzakereler, Dimitrovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Yasho Minkov, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen ve teknik heyetlerin katılımı ile sürmüştür.

AB Bulgaristan JTS / Haskova’da Uzman Ivan Delchev başkanlığında bütçe konuları tek tek ele alınarak, nihai sonuca bağlanmıştır.

Proje bütçesi 596.000 Euro olup, tarafların sele karşı önlem oluşturma amacı ile satın alacakları ekipman, dere yataklarının ve dere kenarlarının düzenlemelerini yapılmasını kapsamaktadır. Böylece sele karşı daha esnek bir yapı oluşturmayı taahhüt etmektedir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi