Uzunköprü Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Özlem Becan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında meclis başkan vekilleri, katip üye, encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimleri yapıldı.

Özlem Becan başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen yeni dönemin ilk meclis toplantısı, ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclis açılışında konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan “İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Türkiye’de Belediye Başkanlığı’nı kazanan bütün mevkidaşlarımı tebrik ediyorum. Tabi artık 31 Mart’ı geride bıraktık, doğal olarak siyaseti de geride bıraktık. Buradaki bütün meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Uzunköprü’ye hizmet için yola çıktık. Siyaset 31 Mart’ta kaldı, şimdi hizmet zamanı diyoruz. Herkeste o heyecanı, o şevki görüyorum. Uzunköprülülerin iradesiyle seçilmiş ben ve meclis üyelerim en iyi şekilde Uzunköprü’ye hizmet edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Göreceksiniz, Uzunköprü menfaatine olan, Uzunköprü’nün yararları ve çıkarları doğrultusunda olan her kararımız meclisimizden oy birliği ile geçecektir. Çünkü her birimiz Uzunköprülüyüz. Meclis kadromuza baktığımızda mesleki alanda uzmanlıkları olan, tecrübeleri olan, genç ve enerjisi olan arkadaşlarımızı görüyorsunuz. Meclisimizin de güzelliği bu diye düşünüyorum. Biz gerek uzmanlıklarımızı, gençliğimizi ve enerjimizi, tecrübemizi harman ettiğimiz bir meclis oluşturduk. Bunu da beş yıl boyunca çok net bir şekilde göreceksiniz. Bu iyi dileklerle meclisimizin ilk oturumunu açıyorum” dedi.

Başkan Becan’ın konuşmasının ardından belediye meclis başkan vekilliği, katip üye, encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı. Meclis başkan vekilleri, katip üye ve encümen üyeliği seçimleri gizli oyla yapılırken, komisyon üyeliklerinin seçimleri ise açık oyla gerçekleştirildi. Gizli oylamayla yapılan Meclis Başkanvekilliği seçiminde Belediye Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Edip Can Yayalar, 2. Başkan Vekilliği’ne Asuman Karaağaç seçildi. Katip Üyeliğe 1. Asil Katip Üye Ali Bülent Ulusoy, 2. Asil Katip Üye Birsen Çotra, 1. Yedek Katip Üye Ertan Erbil İşeri ve 2. Yedek Katip Üye Mahir Rasim Kapsız seçildi. Belediye Encümen üyeliklerine en çok oyu alan Şerafettin Çakır ve Ali Bülent Ulusoy seçildi.

Uzunköprü Belediyesi 2019-2024 çalışma döneminin ilk meclis toplantısında, 4 ihtisas komisyonu’nun üyeleri de yapılan seçimle belirlendi. Açık oylama ile gerçekleştirilen seçimlerin sonucunda komisyonlar ve üyeleri şu isimlerden oluştu;

İmar Komisyonu Üyeleri : CHP’den Mahir Rasim Kapsız, Ogan Ersoy, Edip Can Yayalar, Birsen Çotra ve AK Parti’den Mustafa Ravalı

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri : CHP’den Edip Can Yayalar, Ali Bülent Ulusoy, Şerafettin Çakır, Asuman Karaağaç ve AK Parti’den İsmail Ateş

İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu Üyeleri : CHP’den Birsen Çotra, Edip Can Yayalar, Mahir Rasim Kapsız, Asuman Karaağaç ve AK Parti’den Fatih Yürekdurmaz

Ulaşım Komisyonu Üyeleri : Ertan Erbil İşeri, Asuman Karaağaç, Edip Can Yayalar, Ali Bülent Ulusoy ve Orkan Algül

Marmara Belediyeler Birliği’ne Asil Üye Birsen Çotra, Yedek Üye Asuman Karaağaç seçildi.

Meriç Belediyeler Birliği’ne Asil Üyeler Ali Bülent Ulusoy ve Edip Can Yayalar ile Yedek Üye Şerafettin Çakır

Tarihi Kentler Birliği’ne Asil Üye Edip Can Yayalar ve Yedek Üye Mahir Rasim Kapsız

Orta Edirne Katı Atık Birliği’ne Asil Üyeleri Mahir Rasim Kapsız, Edip Can Yayalar, Şerafettin Çakır, Ogan Ersoy, Asuman Karaağaç, Ali Bülent Ulusoy, Ertan Erbil İşeri, Birsen Çotra, Mehmet Kuruçay, Yedek Üyeler Hülya Özdemir, Hakan Doğan, Fatih Yürekdurmaz, Mustafa Ravalı, İsmail Ateş

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne Asil Üyeler Edip Can Yayalar, Asuman Karaağaç ve Yedek Üyeliğe Birsen Çotra seçilmiştir.

Görev süreleri içerisinde, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, gerekli hallerde personeli ve hizmet aracı ile şoförü için yurt dışına çıkış izni verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

4888 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre, belediyemizde çalışmakta olan memurlar ve tam zamanlı sözleşmeli personel ile Belediye Başkanlığı arasında yapılacak toplu sözleşme için, Belediye Başkanı’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ncı maddesi uyarınca, 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gelen evrak ile meclis gündemine kabul edilen, Uzunköprü Belediyesi Personel Limited Şirketi için yetkilerin Belediye Başkanı Özlem Becan, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Ali Domatesçi ve Meclis Üyesi Edip Can Yayalar’a verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi