Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinekle mücadelede kapsamında sistemli bir çalışma programı uygulayarak, termal sisleme yöntemi ile kanalizasyon sistemi, foseptikler ve lağımlar, larvasit uygulama ile sivrisineklerin üreme alanlarını oluşturan Ördekli göl, Yeniköy ve Çöpköy mahalleleri içi ve çevresinde bulunan dere, su yalağı ve durgun su alanları, ilçe merkezinde ova kısımlardaki çeltik alanlarına yakın kısımlar ile mahalle aralarındaki bataklık, menfez, kanalizasyon, dere, su yalağı ve suların kontrolsüz dağıldığı alanlar gibi her türlü durgun su alanlarında larva ve ergin sivrisinek mücadelesi yapılmaktadır.

Sivrisinekler yumurta, larva ve pupa dönemlerini sucul ortamlarda geçirirler. Bir dişi sivrisinek sucul ortamda ortalama 200-400 yumurta bırakmaktadır. Bu yüzden sucul ortamlarda larva ile mücadele sivrisinek oluşumunu önlemede büyük önem taşımaktadır.

Hava sıcaklığının 15˚C’nin üstüne çıktığı Şubat ayından bu güne kadar 21 günde bir tekrarlanarak 48 bölgede 315 noktada 117.000 m2 alanda larva kontrolü yaparak, Sağlık Bakanlığının uygun görüp, onaylamış olduğu larvasitlerle çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde larva mücadelesini her 21 günde bir tekrarlayarak Kasım ayına kadar sürdürecektir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi