Evsel Atıksu Arıtma Tesisi sorunu çözüme kavuşuyor

2017 yılı Valilik İl Koordinasyon toplantısında DSİ Bölge Müdürlüğü’ne Uzunköprü Belediyesi’nce yapılması talep edilen ancak tamamlanamayan Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin akıbetini sordu.

Başkan İŞBİLEN’in sorusuna DSİ Bölge Müdürü ve teknik bir yetkili beraber cevap vererek eksiklikler konusundaki ihalenin henüz tamamlandığını, iki ay içerisinde de eksikliklerini tamamlayacağı yanıtını verdi.

Başkan İşbilen, kesin kabulü teknik eksiklikler nedeniyle yapılamayan tesisimizin DSİ ile yaptığımız protokol gereği tüm eksikliklerden arınmış şekilde işler hale getirilmeden teslim alınmasının hukuken mümkün olmadığını zira tesisinin maliyetini Uzunköprü halkının ödemek zorunda olduğunu söyledi. Ayrıca DSİ’nin bu işletmeyi bir yıl süre ile işletmesi gerektiğini ve bu zaman zarfında belediyemiz personelinin de eğitimlerinin verilmesi zorunlu olduğunu ancak sözleşme hükmünde yer alan bu maddenin ne şekilde yerine getirilip getirilmeyeceğinin tarafımızca bilinmediğini söylemiştir.

Ergene Kirliliği ile en yoğun boğuşan konumda olan Uzunköprü’nün talepte bulunarak yaptırdığı tesisi bir an önce (tüm eksiklerinden arınmış çalışır şekilde) devralıp evsel atıklarını arıtmak suretiyle Ergene’ye bırakmak istemektedir diye ekledi.