22 Nisan 2015 tarihinde UNESCO Dünya Geçici Kültür Mirası listesine alınan tarihi köprümüz için Uzunköprü Belediyesi olarak 24 Ağustos 2017 tarihinde “Dünyanın En Uzun Taş Köprüsü” olarak “Guinness Dünya Rekorları”nda yer alması için resmi başvuru yapıldı.

Guinness Dünya Rekorları Türkiye Temsilciliği’ne yapılan resmi başvuru ile tarihi köprümüzün 2. Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali’nde rekor denemesi yapılacak. Yetkililer tarafından uzunluk ölçümü yapılacak tarihi köprümüzün, resmi belge üzerinde rekoru tescil edilmiş olacak.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için büyük çaba harcanan tarihi köprümüzü Guinness Dünya Rekorları’na ekleyerek “Dünyanın En Uzun Taş Köprüsü” unvanı ile anılması ve tanıtımı sağlanacak.