Uzunköprü Belediyemizin maddi ve manevi destekleriyle Prof. Dr. Burçin Erdoğu danışmanlığında arkeolog Cüneyt Akgün tarafından yürütülen ‘Uzunköprü Kültür Envanteri’  çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yüzey araştırmaları sırasında Uzunköprü ilçesi, Karapınar Köyündeki köy mezarlığında 14.05.2017 tarihinde rastlanılan yazıtlı mermer parçasının musalla taşı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Tarihe tanıklık edecek ender bir kültür mirası olan yazıtlı mermer parçası fotoğraflanıp kayıt altına alınmış ve Edirne Arkeoloji Müzesine gerekli bilgiler verilmiştir.

Müze Müdürlüğü’nün eser nakil izniyle; Uzunköprü ilçesi, Karapınar Köyündeki köy mezarlığında musalla taşı olarak kullanıldığı tespit edilen yazıtlı mermer parçanın gerekli bilimsel inceleme ve değerlendirilmeleri yapılıncaya kadar koruma altına alınmak üzere 13.10.2017 tarihinde Uzunköprü Kent Müzesine nakil yoluna gidilmiştir. Uzunköprü Belediyesi tarafından temin edilen özel bir araç ve gerekli personel ile arkeolog Cüneyt Akgün gözetiminde Uzunköprü Kent Müzesi bahçesine nakledilen 1.10m x 1.27m boyutlarındaki yaklaşık 300kg ağırlığındaki mermer yazıtın gerekli temizleme ve restorasyon işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yapılan işlemlerden sonra mermer yazıtın üzerinde bulunan yazının harflerin tek tek ortaya çıkarılması ile uzmanlar tarafından daha detaylı bilgilere ulaşılacaktır. Yapılacak incelemeler sonucunda hangi döneme ait olduğu kullanım amacı ortaya çıkartılacaktır.