Uzunköprü Belediyesi Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni için ilçemize gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Atatürk Kültür Merkezi'nde Uzunköprülülerle buluştu.
Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN'in makamında ağırladığı Genel Başkan daha sonra Atatürk Kültür Merkezi binasını gezerek törenin yapılacağı alana geçti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Belediyemizin 2009-2017 yılları arasında yapmış olduğu çalışmaların gösterildiği tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.
Ardından sahneye çıkan Av. Enis İŞBİLEN; 2009 yerel seçimlerinde 32 yıl sonra Uzunköprü’de Belediye Başkanlığı partimizce kazanılmıştır. O günden bugüne kadar 8 yılı aşkın süredir de bu emanet partimize yakışır şekilde taşınmıştır. Halkımızın sorunlarına çözüm bulan ve kamu hizmeti gereklerini tarafsız yerine getiren kısaca sosyal demokrat belediyeciliğin anlamına uygun çalışmalar Uzunköprü’de sürdürülmektedir. 2014 yerel seçimlerindeki sonuçlar da çalışmalarımızın başarısını ortaya koymuştur.
Uzunköprülüler Belediyelerinin iktidar partisinden olmasa da hizmet aldıklarını görmüşlerdir. İhtiyaçlar bilinerek ve belirlenerek seçilen projeler 2009 yılından bu yana birer birer gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkenin batısı Türkiye’ye aydınlık saçmaya devam edecektir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU yaptığı konuşmada; "Ülkenin bu denli çalışkan belediyelere ihtiyacı var. Başkanımın söylediği gibi batısından değil, Türkiye'nin her yerinden ışık saçmaya ve yaymaya devam etmeliyiz" dedi.
KILIÇDAROĞLU'nun konuşmalarının ardından Şehir içi içme suyu şebekesi yapım işi açılışı, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı / 2. Etap Temel Atma, Güneş Enerji Santrali Temel Atma ve Ördekli Göl mesire Alanı Temel Atma töreni butonlara basılmasıyla gerçekleşti.