Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan PREVENT/ÖNLEME isimli proje hayata geçiyor!
Uzunköprü Belediyesi ile Dimitrovgrad Belediyesi (BG) ortaklığında gerçekleşen projede Ergene Nehri ve Kırkavak Deresi üzerine kurulacak sistem ile 36-48 saat önceden sel uyarısı alınabilecek.
Ekili alanların ve yerleşim alanlarının korunmasına yönelik hazırlanan projede, 36-48 saat öncesinden uyarı alınmasıyla acil önlemlerin daha hızlı alınması öngörülmektedir.
Proje tanıtım toplantısı, 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşecek olup kamuoyuna basınımız aracılıyla proje hakkında bilgi sunumu yapılacaktır.
Projemiz, Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce takdirle karşılanarak, kurmuş oldukları akarsu debilerinin yer aldığı sisteme verilerimizin dahil edilmesi için ricada bulunulmuştur.
Tarım ve yerleşim alanlarının güvenliği esas alınarak hazırlanan proje ve uygulamamız verileri ile büyük bir onurla DSİ ile paylaşılacaktır.
Projenin süresi 15 ay olup, Haziran 2018’de tamamlanması planlanmıştır. Toplam proje bütçesi: 581 483.41 EUR olup, Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı tarafından Uzunköprü ilçemize 316.515,68 EUR mali destek sağlanması için hibe sözleşmesi imzalanmıştır.