Uzunköprü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü dolayısıyla 17-18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek anma ve kutlama programı belli oldu.

Program, 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 11.00’de tarihi köprümüz üzerinde Kurtuluş Yürüyüşü ile başlayacak. Aynı gün cuma namazı öncesinde Muradiye Camii’nde başta Ulu Önderimiz M. Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için mevlid okutulacak.

18 Kasım 2017 Cumartesi günü ilk tören saat 09.45’te Uzunköprü Şehitliği’nde olacak. Uzunköprü Belediyesi çelenk sunumu ve Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen tarafından tören anı defteri imzalanarak şehitlik ziyaretine geçilecek.

Bayram Kutlama Programı saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kutlama Mesajları okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN tarafından yapılacak. “Kurtuluş” temsili, Halk Oyunları ve Edirne Belediye Bando gösterilerinin ardından satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirilecek ve kortej geçişi ile program sona erecek.

Saat 19.00’da Havai Fişek gösterisi eşliğinde Fener Alayı gerçekleşecek, saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Trakya Akademi Oda Orkestrası tarafından konser verilecek.