Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Uzunköprü Belediyesi tarafından yürütülmekte olan PREVENT/ÖNLEME isimli ve CB005.1.11.165 no’lu proje kapsamında ilk açılış ve basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN açılış konuşmasında bulundu ve proje çerçevesinde Ergene Nehri ve Kırkavak Deresi üzerine kurulacak olan Sel Erken Uyarı Sistemin önemini vurguladı.

Açılış toplantısına Bulgaristan Ortağı ve Lider Proje Sahibi olan Dimitrovgrad Belediyesinin Başkan Yardımcısı Sn. Yaşo Minkov kısa açılış konusmasında Bulgaristan tarafında kurulacak olan Orman Yangınları Otomatik Gözetim Kulesi hakkında bilgiler sundu.

Toplantıda yerel medya mensuplarına ve belediye meclis üyelerine PREVENT projesi konusunda detaylı bilgiler sunuldu.

Ayrıca, etkinlikte Uzunköprü Belediyesi tarafından Avrupa Birliğinin PRAG kuralları doğrultusunda gerçekleştirilmiş olan ihale sonucunda seçilen ve erken uyarı sistemini kuracak olan  tedarikçi firmayla imza töreni gerçekleştirildi. Sistemin kurulum çalışmaları Mart 2018’de tamamlanması ve gelecek senenin ikinci çeyreğinde sistemin açılışın yapılması planlanmıştır.