Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçısı Arda Doğan, Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen’i makamında ziyaret etti. Uzunköprü’lü olan Arda Doğan, ülkemizin en önemli tenor sanatçılarından biri olarak Avrupa’da ve ülkemizde aldığı ödüllerle sürekli adından söz ettiren isim oldu.

Küçüklüğünden beri müziğe olan ilgisinden ilk ve ortaokul döneminde uzak kalan Doğan, daha sonra üniversite hayatına Ankara’da devam ederken Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ile yeniden tanıştı. Koro şefinin kesinlikle konservatuar eğitimi alması gerektiğini söylemesiyle, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan eğitim almaya başladı. Konservatuar dersleri dışında ayrı programlarla ağır bir kamp dönemi de yaşayan Doğan, 2005 yılında konservatuarı birincilikle bitirdi.

Çok kısa bir süre içerisinde bir çok eseri solist olarak söyleyerek Avrupa’da ödüller alan Arda Doğan, 13 Ağustos'ta "2016 European Music Academy" tarafından düzenlenen şan yarışmasında en büyük ödül olan "Beethoven Ödülü", Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı tenor Arda Doğan'a verildi. Doğan, halen Ankara Devlet Opera Belesi’nde solist sanatçı olarak görevine devam etmektedir.