ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’nın satılmasının önlenmesi için Uzunköprü Belediyesi’nce imza kampanyası başlatılmıştır.
1926 yılında M.Kemal Atatürk tarafından açılma emri verilen ilk şeker fabrikamızı, Trakya’nın cefakar çiftçisinin pancarı ile çalıştırılabilmesine rağmen siyasi bir kararla satış listesine konulmuştur.
Sadece yöre çiftçisine değil, bulunduğu Alpullu ilçesine ve köylerine de hayat vermiş, istihdam yaratmış, halkın sosyalleşmesine çok katkı vermiş bu kompleks bir tarihtir. Cumhuriyetin ne olduğunun, tarifidir.
Sağlıklı olarak pancardan elde edilen şekeri tüketmek istiyoruz biz, mısır şurubundan şeker istemiyoruz. Çocuklarımıza Alpullu şekeri yedirmek istiyoruz.
Bu sebeplerle Uzunköprü Belediye Binası girişi ve Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi girişinde standlar oluşturularak 26 Şubat 2018 tarihinden itibaren imza kampanyası başlatılmıştır. Toplanan halk isteği, ilgililere ulaştırılacaktır.