Uzunköprü Belediyesi’nin ve Özel Uzunköprü El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından organize edilen “Engelli Hayatlara, Engelsiz Davranışlar” konulu bilgilendirme toplantısı Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Belediye’nin her zaman engelli bireylerin ve ailelerinin yanında olduğunu söyledi. 2009 yılından bugüne kadar Belediye’ye gelen her talebi değerlendirdiklerini ve hiç birini karşılıksız bırakmadıklarını söyleyen Başkan İŞBİLEN; “Sağlık öncelik verdiğimiz ilk konudur. Bu gibi etkinlikler ile daha fazla vatandaşımıza ulaşıp, sorunlarına destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

Uzunköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Hizmet Birimi Psikoloğu Duygu Tunca tarafından engelli bireyleri ve aileleri için sunduğu hizmetler, engelli ailelerinin çocukları üzerindeki etkileri anlatıldı. Özel Uzunköprü El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Öğreticisi Didem Serbest ile Psikolojik, Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Tayfur Laçin tarafından ise engelli öğrencilerin yaşadığı zihinsel, fiziksel, işitme, konuşma güçlüğü, down sendromu ve özel öğrenme gibi konularda katılım gösteren vatandaşlarımızı bilgilendirildi. Program sonunda Başkan Av. Enis İŞBİLEN, katılımcılara çiçek ve plaket takdim etti.