Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Uzunköprü Belediyesi tarafından yürütülen Önleme projesi kapsamında 13-14 Mart 2018 tarihlerinde Bulgaristan’da Dimitrovgrad Belediyesi ve Türkiye’de Uzunköprü Belediyesi kurum temsilcilerine ilk yardım, yangın ve kurtarma eğitimi düzendi.
Etkinliğin ikinci gününde yine kurumların katkılarıyla afet ve acil durum konularında her iki ülkede gerçekleştirilmiş olan iyi uygulamaların tanıtımı, paylaşımı ve ortak eylem planının hazırlanması için önerilerini sunmuştur. Ayrıca çalıştayda, DHI firması tarafından belediyede kurulmuş olan Sel Erken Uyarı Sisteminin de tanıtımı yapılmıştır.
Bulgaristan’dan gelen ilgili kurum temsilcilerine DSİ tarafından bölgede yapılmış olan uygulamaların tanıtımı, sınır bölgesindeki ortak çalışma deneyimi ve strateji konularını içeren sunum yapılmıştır.
Çalıştaya katılan misafirler tarafından da Bulgaristan’da ki uygulamaları kapsayan sunum yapılmıştır.
Program sonunda katılımcılara sertifika verilmiştir.