ergene sel

Bölgemizde görülen aşırı yağışların ardından Ergene Nehrinin su seviyesinin yükselmesi ile birlikte nehir yatağından taşmış ve havzada yaklaşık 625 dekar alan sular altında kalmıştır.

Bu alanın bir kısmı ekili arazidir. Bir kısmı da tarım için gün saymaktadır.

Özellikle son hafta yağan yağmurlar şehir içerisindeki dereleri hareketlendirmiş, Kırkavak Deresinin su yüksekliği ve debisini ciddi miktarda artırmıştır.

27 Mart Salı gecesi yağan yağmurla, Kırkavak Deresinin su yüksekliği 2 metreyi aşmıştır. Gerek Ergene gerekse Meriç Nehirlerindeki su yüksekliklerinin fazla olmaması, iç deremizin suyunun tahliyesine imkan vermiştir.

Ancak 28 Mart Çarşamba günü Meriç ve Ergene Nehirlerindeki su artışı yine Kırkavak Deremizde tedbir almamızı gerektirmiştir. Ergene Nehrinin aşırı su yükü nedeniyle Kırkavak Deresi akış sağlamakta zorlanmış ve su ovayı daha da doldurmuştur.

29 Mart Perşembe günü itibariyle Kırkavak Deresi ve nehirlerdeki su yükseklikleri düşmeye başlamış, şehir içi sel riski ortadan kalkmıştır.

Uzunköprü Belediyesi tarafından Kırkavak Deresi üzerine yerleştirilen akım gözlem istasyonları ile su seviyeleri anlık olarak takip edilmekte, endişeye mahal vermeyecek şekilde gerekli önlemler titizlikle alınmaktadır.