DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız, DSİ Atıksu Artıma Daire Başkanı Ahmet İhsan Öğün, DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden, Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen’i makamında ziyaret ederek Uzunköprü İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hakkında görüşme gerçekleştirmişlerdir.

Ziyaret sonrası Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen; “DSİ Genel Müdürlüğü ve Belediyemiz arasında imzalanan protokol gereği, tesisin belediyeye devrinden önce bir yıl işletilmesi koşulu ve bu sürede belediye personelinin tesiste eğitiminin sağlanması, tecrübelerinin artması işinin gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Bu süreç, tesiste kurulu makine ve techizatın da uygun çalışıp çalışmadığını gösterecektir. Uzunköprü Halkı adına böyle bir tesisi, tam anlamı ile çalışmadan teslim almak sıkıntı oluşturacak bir durumdur. Yasal ve teknik açıdan gerekler yerine getirildikten sonra tesis, belediyemizce teslim alınacaktır” dedi.
Konunun 3 yıldır sürüncemede kaldığını söyleyen Başkan İşbilen; DSİ ile aynı tarafta kamu hizmeti gören idareleriz. Amacımız birdir. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız ve ekibinin belediye ziyaretini sorunun çözümü yolunda önemsiyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.