Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Valilikleri, Belediyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakyalılar Vakfı’nın destekleriyle hazırlanan 1. Trakya Tanıtım Günleri organizasyonu 19-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Uzunköprü Belediyesi ve Uzunköprü Kaymakamlığı’nın birlikte yer alacağı organizasyonda ilçemizin marka ürünleri, belediyemiz tarafından hazırlatılan ilçemizi tanıtan dergi, broşür, kitap ve bir çok materyal, Belediyemiz Edirnekari ve Yağlı Boya Resim Kursları ve Kaymakamlık SODAM’da üretilen eserler ile Ankara’da ilçemizi tanıtacağız. Ayrıca ilçemizin yerel müzisyenlerinden oluşan bir grup, Fuar Organizasyonu’ndan gelen özel istekle Ankara’ya götürülecek. UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan tarihi köprümüzün kesin listeye dahil olması için tanıtımının özenle yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen; “Trakya Tanıtım Günleri ile ilçemizi ülkemizin başkentinde tanıtma fırsatı yakalamış olacağız. Tüm Türkiye’nin kalbinin attığı Ankara’da bu organizasyonun gerçekleşmesi ayrı bir teşekkürü hakediyor. Yaklaşık 600.000 ziyaretçinin katılması beklenen bu organizasyonda ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.
19 Nisan 2018 saat 10.00’da açılışı gerçekleşecek organizasyonda, Trakya il ve ilçelerinin katılım göstereceği ilk organizasyon olacak.