Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü havaların ısınması ile olabilecek kene ihtimaline karşı çocuklarımızı korumak için okullarımızın toprak ve otluk alanlarında kene taramalarına başlamıştır. İlçe Milli Eğitime bağlı Uzunköprü mücavir alanında yer alan 33 eğitim kurumu bahçesinde toprak ve otluk alanda yapılan taramalarda kene tespit edilmemiştir.

Kene ile bulaşabilecek hastalıklardan korunmak için uzun otların, çimlerin ve çalılıkların bulunduğu yerlerde dolaşırken daha dikkatli olunması, kenelerin yaşama alanlarında bulunabilecek kişiler tarafından böcek kovucu ilaçları vücutlarına sürmeleri veya elbiselerine emdirerek kullanmaları, kenelerin bulunabileceği yerlerde veya piknik alanlarında, bacakları kapatan kıyafetler tercih edilip uzun kollu giysiler giyilmeli, pantolonlar çoraplarının içine sokulmalı ve kapalı ayakkabılar giyilmelidir. Ayrıca açık renkli kıyafetler kene tespitini kolaylaştıracağından tercih edilmelidir.

Kene ısırması durumunda halkımızın öncelikle kendi sağlığı açısından en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerekmektedir.