Uzunköprü Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ve okullarda büyük ilgi görerek binlerce öğrenciye ulaşılan çevre eğitimleri 16.04.2018-07.05.2018 tarihleri arasında İlçe Merkez ve Köy Orta Okullarımız ile İlçe Merkezinde bulunan liselerde devam etmektedir.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışması, öğrencilere temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama bilincini aşılamayı hedeflemektedir.

Eğitimde Uzunköprü Belediyesine ait Çöpköy 150 Kw Güneş Enerji Santrali, Sel Erken Uyarı Sistemlerinin tanıtım ve bilgilendirmelerinin yanısıra, ayrıştırılabilir atıklar kategorisinde bulanan ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler, tıbbi atıkların geri dönüşüm ve bertarafları konusunda İlçemizde yapılan çalışmalar ile hafriyat toprağı - inşaat ve yıkıntı atıkları, hava ve gürültü kirlilikleri ile mücadele çalışmaları konusunda bilgiler verilerek eğitim sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanmaktadır.