Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevre temizliği ve gelecek nesillerin sağılığı yönündeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullardan bir hafta içinde 730 kg elektronik atık toplanarak geri dönüşüme gönderildi. 52 gıda işletmesine bitkisel atık yağ denetimi gerçekleştirilerek atık yağların kanalizasyon sistemine dökülmesi önlendi.

Uzunköprü Belediyesinin israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarlarının azaltılması ve atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşümün sağlanması hedeflenerek ambalaj atıkları, cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, atık piller, ömrünü tamamlamış araç lastikleri toplanarak geri dönüşümü; hafriyat toprağı, inşaat ile yıkıntı atıkları ve tıbbi atıklar toplanarak bertarafları sağlanmaktadır.