Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanse edilen Interreg-IPA Bulgaristan Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı gerçekleştirilen JointTOUR - Bulgaristan – Türkiye sınır ötesi bölgenin cazip bir turizm bölgesi olarak tanıtımı için Ortak Girişim Projesiyle Burgaz-Haskovo-Yambol-Kırklareli-Edirne illerini kapsayan yerli ve Uzak doğu turist grubu ilçemize ziyaret gerçekleştirdi.
Belediye Kültür ve Sanat Evi ile Tarihi Değerleri Koruma ve Çağdaş Emeği Yaşatma Evi’ni ziyaret eden grup, daha sonra Belediyemiz Atatürk Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisini gezen grup, daha sonra Meclis Salonu’nda Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN’le bir araya geldi. Proje hakkında bilgi alan İŞBİLEN, turizm bölgesi tanıtımı için ilçemizi ziyaret ettikleri için proje ekibi ve gruba teşekkür etti. Uzunköprü hakkında turist gruba bilgiler verdikten sonra Atatürk Kültür Merkezi’ni gezdiren Başkan İŞBİLEN; “Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Türk-Yunan-Bulgar üç ülkenin insanları hala benzer kültürleri yaşatıyoruz. Ülkenize geri döndüğünüzde arkadaşlarınıza, dostlarınıza Uzunköprü’yü ziyaret etmelerini söyleyin” dedi.