İŞKUR tarafından kamu kurumlarına sosyal hizmet projeleri anlamında gönderilen işçi sayılarındaki adaletsizlikten yakınan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN; “Kamu hizmeti tarafsızlık ister, karar verme mercindeki idareciler işin gereklerine göre hareket etmek mecburiyetindediler. Hele hele siyaseti kamu hizmetine hiç karıştıramazlar” dedi.
İŞBİLEN; “Meriç Belediyesi’ne 25 işçi temin eden İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü, Uzunköprü Belediyesi’ne 10 işçi kontenjanı tanımakla adaletsiz ve hakkaniyetsiz davranış sergilemiştir.
İşçi kontenjanlarının belirlenmesinde hangi kıstasın göz önünde tutulduğu anlaşılamamaktadır.
Nüfus olarak baktığınızda ilçemizin 40.000’i aştığı, Meriç’in ise 13.000 nüfusa sahip olduğu göz önünde bulundurulursa Meriç’e verilen sayının en az 3 katı kadar ilçemize kontenjan tanınması gerekmektedir.
Benim üzüldüğüm İŞKUR’a kayıtlı vatandaşlarımızın duygularıyla oynamaları, ciddiyetten uzak kararlar almalarıdır. Bu adaletsiz kararı ilçemizde İŞKUR’a kayıt yaptıranların ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum” dedi.