İlçemizde yeni yerleşim alanlarının açılması, mevcutta bulunan ticari merkezlerin tarihi köprü ve eski yerleşim alanlarında yoğunlaşması nedeniyle araç trafiğinde yaşanan sorunlara bilimsel çözüm üretmek adına İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanlığı Trafik Kürsüsü’nü yaptığımız davet üzerine Trafik Kürsüsü hocalarından Prof. Dr. Kemal Selçuk Öğüt, Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN’i makamında ziyaret etti.

İmar planlarında, şehiriçi yol ve kavşaklara ait sayısal verilerin öncesinde üniversiteye gönderilmesinin ardından mevcuttaki kavşak ve yollarda fiili inceleme yapıldı. İmar, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmenin ardından sıkıntılı alanlar incelenerek, şehiriçi trafiğini rahatlatıcı tedbir ve usuller hakkında bir rapor hazırlanacak.

Şehiriçi trafiğini rahatlatma konusunda bilimsel raporlara dayalı bir çalışma yapılacağını ifade eden Başkan İŞBİLEN; “Şehirde trafik akışı ve düzeni hakkında detaylı bir şekilde İstanbul Teknik Üniversitesi’nce hazırlanacak çalışmanın ardından uygulamada rahatlık yaşayacağımızı umuyorum. Trafik Kürsüsü’nün hazırlayacağı ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bu raporun bir çok belediyeye de örnek olacağı düşüncesindeyim” dedi.