Uzunköprü Kaymakamlığı ve Uzunköprü Belediyesi tarafından hazırlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü Programı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı oratoryo oyunu ve defile’nin ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Yıl içerisinde en çok atık yağ, atık lastik, atık cam, ambalaj atığı, atık pil, elektronik atık toplayan işletme ve kurumlara plaket takdim edildi.

Salonda bulunan öğrenciler arasında yapılan çekiliş ile 25 öğrencimize bisiklet hediye edildi. Salondaki programın ardından Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan standlar protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Günün anlamına uygun olarak Fotoğraf Sanatçımız Ali Çıtak “Trakya’nın Yaban Hayatına Dokunma” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.