Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, ömür boyu süren bir alerji hastalığı olan çölyak hastaları için önemli bir hizmeti hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. İhtiyaç sahibi çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlattıklarını ifade eden Başkan İşbilen, bu paketlerin ücretsiz olarak verileceğini söyledi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, çölyak hastalığının ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji hassasiyeti olduğunu ve gluten adlı proteinin buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunduğunu belirtti. Başkan İşbilen, gluten içeren tahıl çeşitleri veya imalatında gluten ilave edilmiş gıda maddelerinin çölyak hastalarınca tüketilmesi halinde hastaların ince bağırsağında iltihaplanma başladığını dile getirdi.

Dünyada ve Türkiye'de tanısı konulmamış çok sayıda çölyak hastası olduğunu dile getiren Başkan Av. Enis İŞBİLEN, "Ülkemizde her yüz kişiden birisinde çölyak hastalığının var olduğu ifade edilmektedir. Ancak hastaların büyük bir çoğunluğu tespit edilememiştir. İhtiyaç sahibi veya yakınları hastalık raporlarıyla birlikte Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Sosyal Hizmet Birimi’ne müracaat etmeleri halinde kendilerine diyet kolisi ücretsiz olarak verilecektir" dedi.