Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen, 11.07.2018 tarihinde GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan’ı ziyaret etti.

GAZDAŞ ziyareti sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İşbilen; “Kurban Bayramı sonrasında Cumhuriyet ve Habib Hoca Mahallelerinde şehir içine döşenecek polietilen kaplı plastik boruların döşenme işleri başlayacaktır. İpsala’dan Uzunköprü’ye gaz getiren çelik boruların şu anda İbriktepe köyü sınırlarında olduğu, borular planlandığı gibi Ekim ayında şehrimize ulaşacaktır. 56 kilometrelik İpsala - Uzunköprü arasındaki çelik boru döşeme işinin öncesinde bir çok kurumdan yasal izin alınmış, özellikle DSİ ve yaklaşık 130 mülkiyet sahibi şahsın tarlalarının kamulaştırma veya irtifak kurularak geçiş izni alınması söz konusudur. Uzunköprü Halkı doğalgazın gelmesini istekle ve heyecanla beklemektedir. Bu konuda GAZDAŞ Anonim Şirketi’ne Belediyemiz olarak her türlü desteği sağlayacağız” dedi.