Avrupa Posta İşletmeleri tarafından her yıl hazırlanan özel pullarda bu yıl Türkiye’yi tarihi köprümüz Uzunköprü temsil ediyor.

PostEurop’un himayesindeki tescilli ticari markası olan resmi EUROPA logosunu taşıyan pullar, posta gönderilerinde tanıtıma dikkat çekiyor. Avrupa’nın ortak kökleri, kültürü ve tarihi konularında farkındalık yaratan EUROPA pullarının bu yıl ki ana teması “köprüler” oldu. Köprüler temalı pullarda Türkiye’den 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan tarihi köprümüz Uzunköprü yer alıyor.

Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN; “Her yıl Avrupa Posta İşletmeleri tarafından hazırlanan özel pullarda bu yıl ilçemiz tarihi köprüsünün yer alması bizler için gurur kaynağı oldu. Avrupa’da bulunan her ülkenin köprülerinin yer aldığı pullar arasında yarışma düzenlenmiştir. Bu yarışmada Türkiye’nin birinci olması, UNESCO sürecinde bizler için önemli bir katkı sağlayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı yarışmada oy kullanmaya, tarihi köprümüzün ve ilçemizin tanıtılmasına katkı sağlamaya davet ediyorum” dedi.

Yarışmada ülkemizi temsil eden pulu desteklemek için www.posteurop.org/europa2018 adresinden oy verilebilecek. “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasında 9 Eylül 2018 tarihine kadar oy kullanılabilecek.