Uzunköprü Belediyesi tarafından ömür boyu süren bir alerji hastalığı olan çölyak hastaları için önemli bir hizmet hayata geçirildi. İhtiyaç sahibi çölyak hastaları için özel olarak hazırlatılan glutensiz diyet paketleri ücretsiz olarak verilmeye başlatıldı.

Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Sosyal Hizmetler Birimi’ne ilgili raporu ile başvuran vatandaşlarımıza, glutensiz diyet paketleri ücretsiz olarak verilmeye devam edecektir.

Dünyada ve Türkiye'de tanısı konulmamış çok sayıda çölyak hastası olduğunu dile getiren Başkan Av. Enis İŞBİLEN, "Ülkemizde her yüz kişiden birisinde çölyak hastalığının var olduğu ifade edilmektedir. Ancak hastaların büyük bir çoğunluğu tespit edilememiştir. Hastalık raporlarıyla birlikte Sosyal Hizmet Birimi’ne müracaat eden vatandaşlarımıza diyet paketleri her ay ücretsiz olarak verilecektir" dedi.