* www.posteurop.org/europa2018 adresinden şimdi oy verebilirsiniz…
Avrupa Posta İşletmeleri tarafından her yıl düzenlenen posta pulu yarışmasında bu yıl ülkemizi, ilçemize adını veren tarihi taş köprümüz Uzunköprü’nün temsil etmesiyle büyük bir gurur yaşıyoruz. Uzunköprü Belediyesi olarak bu yarışmanın tüm yurda duyurulması için Belediyemiz olarak öncü olduğumuz çalışmalarda gerekli ilgi ve alaka sağlanmış, ülkemizin dört bir yanında tanıtım çalışmaları sağlanmıştır.
Web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda pul yarışmasıyla ilgili yayınlar yapılarak oy kullanımı vatandaşlarımızdan talep edilmiş, yerel ve ulusal basında haber olarak yayınlanmış, ayrıca da yerel gazetelerimiz ile ulusal basında ilan verilerek yarışma duyurusu yapılmıştır.
Billboardlar ile ilçe halkı bilgilendirilmiş, PTT ve Belediyemizin logosunun yer aldığı özel afişlerle Türkiye’nin her il ve ilçesine ulaşma hedefimiz başarıyla sonuçlanmıştır. 81 il, 919 ilçe belediyemize kargo gönderisi yaparak toplamda 1000 belediyemizin giriş panolarında afişlerimiz sergilenmiş, vatandaşların oy kullanımına teşvik edilmesi sağlanmıştır.
Belediyemiz tarafından PTT’den temin edilen özel Uzunköprü pulları, Kurban Bayramı tebriklerinde kullanılmış olup gönderi yapılan Bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanlarından oylama konusunda tekrar destek talep edilmiştir.
Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN; “Atalarımızın mirası eşsiz eser tarihi köprümüzün Posta Pulu yarışmasına katılımlarından dolayı mutluluğumuz ve sevincimiz çok yüksek. Bu haberi duyduktan birkaç gün sonra özel olarak PTT Genel Müdürlüğü’ne giderek hemşehrilerim adına PTT Genel Müdür Yardımcısı’na taş köprümüze yer verilmesinden dolayı teşekkürlerimi ilettim. Belediyemiz olarak bu yarışmanın tüm yurda duyurulması için ciddi bir çalışma başlattık, sosyal medya, basın, görsel duyurularla halka ulaşmaya çalıştık. Ulusal basında ilan olarak yayınlatılmasını sağladık. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan tarihi köprümüze bu yarışmanın da katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. 9 Eylül tarihinde sona erecek yarışma için yeniden herkese oy kullanma çağrısı yapıyorum” dedi.