20 Eylül 2018 Perşembe günü Atatürk Anıtı’na festival çelenginin sunumuyla başlayan festivalimiz, 23 Eylül 2018 Pazar günü Basketbol Turnuvası Ödül Töreni ile sona erdi.

20 Eylül 2018 Perşembe günü Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan tören, Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Festival Korteji yürüyüşü ile devam eden program, Atatürk Kültür Merkezi önünde Halk Oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından standların açılışı ve ziyareti ile sürdü.

Saat 17.30’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Doç. Dr. Özkan Ertuğrul “Uzunköprü Tarihi” konulu bir konferans verdi. Ardından saat 18.30’da Fotoğraf Gönüllüsü Ali Çıtak tarafından “Edirne’nin Kelebekleri” konulu fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Akşam programlarında DJ Kutlu Tunca tarafından müzikal performans gerçekleştirirken, saat 21.30’da sahne alan Aydın Kurtoğlu konser alanını dolduran misafirlerimize keyifli anlar yaşattı.

21 Eylül 2018 Cuma günkü program Şehitlerimiz ve vefat etmiş vatandaşlarımız için Muradiye Camii’nde okutulan mevlid ile başladı. Yeniköy Mahallemizde bulunan bir bağda gerçekleştirilen Bağ Bozumu etkinliğine Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de katıldı. Öktem Şarapçılık ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinlikte yetiştirilen üzümler toplanarak farklı bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Ardından ünlü futbolcu Papen lakaplı Mustafa Kocabey, Fuat Buruk ve Muhammed Altıntaş Uzunköprüspor Standında sevenleri ile biraraya geldi. Saat 20.00’de sahne alan DJ Kutlu Tunca yine müzikal performans sergiledikten sonra konser alanını dolduran binlerce vatandaşımızla Uzunköprüspor sezon öncesi tanıtımı gerçekleştirildi. İsim isim sahneye çağırılan futbolcu, teknik heyet, malzemeci, kulüp müdürü, yönetim kurulu ve kulüp başkanı konser alanını dolduranlara tanıtıldı. Sahneye davet edilen Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen’e, Uzunköprüspor Kulübü Yönetimi tarafından destekleri için plaket takdim edildi. Programın ardından sahne alan Zeynep Dizdar, sevilen şarkıları ile binlerce kişiye güzel bir akşam yaşattı.

22 Eylül 2018 Cumartesi günkü program tarihi Uzunköprü üzerinde gerçekleşen “Tarihi Köprü Yürüyüşü” ile başladı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşe, Uzunköprü Motorsiklet Tutkunları ve Edirne Bisikletli Grubu’da destek verdi. Ardından saat 14.30’da CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve Prof. Dr. Oğuz Bilgin tarafından Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Uzunköprü Tarımı” konulu konferans verildi. Saat 15.30’da yine Atatürk Kültür Merkezi salonunda 22. Ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve Twitter Fenomeni (TrakyaBalkan) Yazar Atakan Sevgi’nin katıldığı “İmza Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Saat 20.00’da Meslekte 40. Yılını doldurmuş Uzunköprü’lü esnaf ve serbest meslek erbabına 40. Yıl Onur Belgesi töreni Başkanımız Av. Enis İşbilen’in katılımı ve belge takdimi ile gerçekleşti. Saat 20.30’da sahne alan Edirne’li Grup DİP şarkılarını konser alanını dolduranlarla birlikte seslendirdi. 21.30’da sahne alan Fettah Can, konser alanını hınca hınç dolduran Uzunköprü’lü ve dışarıdan gelen binlerce vatandaşımıza doyumsuz bir konser verdi.

23 Eylül 2018 Pazar günkü program saat 09.00’da Çamlık alanındaki Atış Poligonu’nda gerçekleşen “Geleneksel Festival Trap Yarışması” ile başladı. Saat 13.00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Balondan Masallar” isimli gösterisi ile çocukları gülümseten işler çıkaran Aybars Ay’ın ardından saat 14.30’da TeBe Tiyatro Grubu tarafından Pamuk Prenses ve Altı Buçuk Cüceler isimli oyun sahnelendi. Saat 16.30’da Edirne Huzurevi ile Uzunköprü Huzurevi arasında Atatürk Kültür Merkezi önünde kurulan Bocce Sahasında bocce maçı düzenlendi. Saat 17.00’de Geleneksel Festival Trap Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen, saat 17.30’da Sokak Basketbol Turnuvası Ödül Töreni’ni gerçekleştirerek festivalin programlarını sonlandırmış oldu.