Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. mülkiyetinde bulunan 6.477 m² alanlı 19 Mayıs Caddesi üzerindeki taşınmazı, 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında satışının yapılma kararı alınmıştır.

Söz konusu alan, Şeker Fabrikalarına ait idari bina, lojman ve ağaçlık bir bahçeden ibarettir. Yeşil bir alan görüntüsündedir.

Anılan taşınmaz, Uzunköprü Belediye Meclisinin 2018 yılında aldığı bir karar ile YEŞİL ALAN statüsüne çekilmiştir. Yani bu alandan inşaat yapmak suretiyle faydalanmak Meclis Kararımıza göre mümkün değildir.

Bu duruma rağmen, ısrarla satışa sunulması ve farklı kullanıma gitme niyeti Uzunköprü Belediyesi’nin mevcut imar alanları ve çelişki oluşturmaktadır. Uzunköprü Halkının menfaati doğrultusunda alınan Yeşil Alan’a dönüştürme Meclis Kararımızın arkasında olduğumuzu Uzunköprü Kamuoyu ile paylaşıyorum.

Av. Enis İŞBİLEN

Uzunköprü Belediye Başkanı