Uzunköprü Türk Hava Kurumu Şubesine ait bina, Genel Merkezi tarafından adeta satılmıştır.

Uzun yıllardır Uzunköprü THK olarak hizmet veren köprübaşı karşısındaki kurum binası, Genel Merkezin kullandığı krediye karşılık bir bankanın mülkiyetine geçirilmiştir.

Ulu Önder Atatürk tarafından kurulan ve O’nun emaneti olarak görülen kurum yöneticilerince alınan bu kararı doğru bulmuyorum, özellikle tarihi kasabamızda 1900’lü yılların başından beri hizmet veren böyle bir bina ve arsasının satışı biz Uzunköprülüleri üzmüştür.

Mülkiyet devir işlemlerinin vefa akti olarak yapılması ve sözleşmede 8 aylık bir ödeme süresi bulunması karşısında, özellikle Uzunköprü THK binasının geri alınması için gerekli hassasiyetinin gösterilmesini Uzunköprü Belediye Başkanı olarak istemekteyim.

Av. Enis İŞBİLEN - Uzunköprü Belediye Başkanı