Uzunköprü Belediyesi, Mesçit Mahallesinde 1993 yılında belediyece kendilerine Gecekondu Kanunu gereği Tapu Tahsis Belgesi verilmiş 132 vatandaşımıza uzun bir uğraştan sonra tapularını dağıtma aşamasına gelmiştir.

04 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olan Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısında alınacak kararlar gereği ilgili hak sahiplerine tapu tescilleri gerçekleştirilecek olup, tapuları dağılacaktır.

Halkın belediyeciliği anlamında örnek bir çalışma sayılabilecek bu tapu tahsisi yaklaşık 8 yıllık bir uğraş sonunda nihayete erdirilmektedir.

Dar gelirli ailelerin ikamet ettiği mahallemizde, ellerinde Gecekondu Kanunu uyarınca verilmiş tapu tahsis belgeleri olan ve yasal durumdan uzak hemşehrilerimizin meskenlerine ve arsalarına yönelik bu işlemin; Uzunköprü içerisinde benzer sıkıntı yaşayan Aşçıoğlu Mahallesi Küme Evler kısmına da örnek teşkil ederek uygulanacağı Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen tarafından dile getirilmiştir.

Ayrıca Belediye Başkanı İşbilen; tapu dağıtım töreninin aralık ayı içinde gerçekleştirileceğini, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerek tarafımızdan gerekse CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk ve Uzunköprü Romanları Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Kayışkoparan tarafından Uzunköprü Belediyesince gerçekleştirilecek törenimize davet edildiğini ve Genel Başkanımızın Uzunköprü’ye gelebileceklerini beyan etmiştir.