Uzunköprü Kent Müzesi 13 Aralık 2018 Perşembe günü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Edirne Müzesi uzmanları tarafından denetimden geçirildi.
İlçemizde bulunan tek müze olma özelliğini taşıyan ve halkımızın bağışladığı çoğunlukla etnografik eserlerin sergilendiği Kent Müzesi’nin her yıl yapılan düzenli denetimlerin devamı olarak bu yıl da denetimi gerçekleştirilmiştir.
2013 yılında Uzunköprü Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile eski Tekel Binasının restorasyonu ile hizmete açılan Kent Müzesi’nin envanterine kayıtlı 523 eser olup, 2013 yılında Uzunköprü Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile eski Tekel Binasının restorasyonu ile hizmete açıldığı yıldan günümüze dek 12.000’den fazla ziyaretçi sayısına ulaşmıştır.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi