Güncel Haber ve Duyurular
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Konseri 11 Mayıs’ta
Pazar, 07 Mayıs 2017 14:09

alt

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Zerrin TAN, Yrd. Doç. Işıl DAĞLAR ve Okutman Burcu COŞKUN tarafından 11 Mayıs 2017 Perşembe akşamı saat 20.30’da Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Oda Müziği konseri verecekler.

Bu özel geceye tüm halkımız davetlidir.

BELEDİYE TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN MUHTEŞEM BAHAR KONSERİ
Perşembe, 04 Mayıs 2017 00:00

BELEDİYE TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN MUHTEŞEM BAHAR KONSERİ

alt

2016 Ekim ayında şehrimizde yaşayan halk müziği severlerden oluşan Uzunköprü Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu "Bahar Konseri" ismi ile ilk konserini verdi.

Şef Yusuf Çetin yönetiminde sahne alan Koro, halk müziğimizin sevilen eserlerini salonu dolduran kalabalık eşliğinde seslendirdi. Farklı yörelerimize ait türküleri seslendiren koro üyeleri, dinleyecilere güzel bir konser sundu.

Konseri dinleyeneler arasında bulunan Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, konser sonunda tüm koro üyeleri adına Koro Şefi Yusuf Çetin'e çiçek takdim ederek, sundukları keyifli program için teşekkür etti.

"EMEK, YEMEK ve SUNUM" Fotoğraf Sergisi açıldı
Çarşamba, 03 Mayıs 2017 18:43

alt

Belediyemiz ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği katkılarıyla Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin fotoğraflarından oluşan Nilgün ERMAN'ın gözüyle "Emek, Yemek ve Sunum" isimli fotoğraf sergisi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
Törene Belediye Başkanımız Av. Enis İŞBİLEN, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Matematik Öğretmeni ve EFOD Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Erman, daire müdürleri, öğrenciler ve Uzunköprü'lü sanatseverler katıldı.
Meslek Lisesi öğrencilerinin okulda öğrencikleri bilgi ve tecrübeleri fotoğrafa aktaran Nilgün Erman, bu serginin bir proje olduğunu ve Uzunköprü ile buluşturmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.
Törende konuşan EFOD Başkan Serdar İyiiz, Uzunköprü'de böyle bir salonda, sergiyi açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek Başkan İŞBİLEN'i tebrik etti.
Başkan İŞBİLEN'de törende yaptığı konuşmada, kültür ve sanatı insanlarla buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaya devam ediyoruz. 1928'de M. Kemal'in söylediği "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür" sözünden büyük anlam çıkartmış bir belediye olarak kültür ve sanata verdiğimiz desteği sürdüreceğiz diyerek sözlerini tamamladı.
Sergi, 03-10 Mayıs tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ziyarete açık olacaktır.

SERGİ BUGÜN SAAT 16.00'DA AÇILACAK
Çarşamba, 03 Mayıs 2017 09:33

alt

Belediyemiz destekleriyle, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi Nilgün ERMAN'ın hazırladığı "EMEK, YEMEK ve SUNUM" isimli karma fotoğraf sergisi 03-10 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacaktır.

EDİRNE İLİNDEKİ İLK BELEDİYE OLDUK
Salı, 02 Mayıs 2017 18:33

alt

Uzunköprü Belediyesi, elektrikli ve elektronik malzeme atıkları konusunda çalışma kapsamını genişleterek Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Yetkilendirilmiş Kuruluşu olan TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ile Edirne İlinin ilk işbirliği sözleşmesini imzalamıştır.

İşbirliği çerçevesinde Uzunköprü sınırları içerisinde Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, İlçe Merkezine yerleştirilecek e-atık toplama noktaları ve iç mekan kutuları ile daha etkin toplanacak ve geri dönüşüme kazandırılacaktır.

Uzunköprü’de sivrisinek mücadelesi devam ediyor
Salı, 02 Mayıs 2017 10:28

alt

Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yaz sezonu öncesinde başlatılan uçkun mücadelesinde “sivrisineklerin toplanma ve üreme alanlarını oluşturan dere, menfez, kanalizasyon, su yalağı ve suların kontrolsüz dağıldığı alanlar gibi her türlü durgun su ve otluk alanlar” sivrisinek uçkun mücadelesi kapsamında Termal Sisleme yöntemi ile ilaçlanmaktadır.

Havanın ısınmasıyla kışlaktan çıkan sivrisinekler çiftleşmek ve yumurta bırakmak amacıyla su kenarlarına, çalılıklara ve ağaçlık bölgelere uçarlar. Bu periyotta amaç dinlenme ve üreme yerlerindeki sivrisineklerle mücadele etmektir.

Uzunköprü Veteriner İşleri Müdürlüğü,  Sağlık Bakanlığının uygun görüp, onaylamış olduğu biyosidal ürünlerle çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde otluk ve çalılık alanlarda uçkun mücadelesini her ay tekrarlayarak Kasım ayına kadar sürdürecektir.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL