Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İlçemizdeki çevre bilinci ve farkındalığını artırmak amacıyla, ÇEVKO Vakfının işbirliğiyle çocuklara “ÇEVRECİ KEDİ ÇEVKİ” adlı tiyatro gösterisi ile geri dönüşümü anlattı.

Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu 750 katılımcı izledi. Öğrencilerin keyif alarak izledikleri oyunun sonunda hep birlikte geri dönüşüm şarkıları söylendi.

Uzunköprü Belediyesi ve ÇEVKO Vakfı işbirliği ile 31 Ekim 2017 Salı Günü saat 15:00’te ilkokul öğrencilerine çevre bilincini aşılamak ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü farkındalığı yaratmak amacı ile Belediyemiz Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda ücretsiz “Çevreci Kedi Çevki” isimli çocuk tiyatrosu düzenlenecektir. Tiyatromuza tüm çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz davetlidir.

01.06.2017 tarih ve 90 karar numaralı Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına istinaden, “Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 °C’ nin altında olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılabilecektir.”

Ancak kalorifer ve sobaların, öğrencilerimizin okula gidiş geliş saatleri olan; sabah 06:00 – 09:00 saatleri ve akşam 16:00 – 19:00 saatleri dışında yakılmasına dikkat edilmelidir.

İlçemizde hava kirliliğini kaynağında önlemek için, her bina yönetimi Edirne Valiliği tarafından satışına izin verilen torbalı kömürleri kullanmak zorundadır.

Kömüre yakma esnasında %4 oranında (1 ton kömüre 40 kg kireç)  toz kireç karıştırılmalı ve kaloriferler yetkili kalorifer ateşçisi kurslarına katılarak ateşçi belgesine sahip vatandaşlarımız tarafından yakılmalıdır.

Vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

Uzunköprü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İlçemizdeki ilkokullara yönelik, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı Çevre Eğitim Seminerleri” 16 Ekim 2017 Pazartesi günü başlamıştır.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışması, çocuklara temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama bilincini aşılamayı hedeflemektedir.

Eğitimlerde doğaya gelişigüzel bırakılan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekilerek, geri dönüşümün sağlıklı çevre için taşıdığı önem vurgulanmaktadır. Atıkların kontrollü ve düzenli bir şekilde toplanması ile geri kazanabileceği, cam, kağıt, metal, kompozit ve plastik ambalaj atıklarının kaynağında evsel atıklardan ayrı olarak toplanmasının önemi ve bunun çevreye sağladığı faydalar üzerine bilgiler verilmektedir.

Eğitimde ayrıca bitkisel atık yağların kanalizasyona veya toprağa dökülmemesi için yapılan çalışmalar, okullarda düzenlenen atık pil toplama kampanyası, hava kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar, gürültü kirliliği ile mücadele çalışmaları, hafriyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişigüzel doğaya dökülmesini engellemek üzere yapılan çalışmalar, elektronik atıklar- ömrünü tamamlamış lastikler ve tıbbi atıkların geri dönüşüm ve bertaraf çalışmalarının önemi, atıksuların kanalizasyon şebekesine deşarjı ve bağlantı izni ile ilgili bilgiler verilerek eğitim sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanmaktadır.

Gerçekleştirdiği sosyal çalışmalarla takdir toplayan Uzunköprü Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Uzunköprü Belediyesi bu kapsamda İlçenin en işlek noktalarının başında gelen eski Atatürk Kültür Merkezinin bulunduğu park alanına ücretsiz engelli aracı şarj istasyonları getirterek engelli vatandaşların görüşlerini aldı. Böylece akülü araç kullanan engelli vatandaşlar, şehir merkezinde araçlarını şarj ederek sosyal hayata daha fazla katılma şansı elde etti.

Vatandaşlar, engelliler için gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Başkan Av. Enis İŞBİLEN’e ve tüm ekibine teşekkür etti.