Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, elektronik atıkları ekonomiye geri kazandırmak,  doğal kaynaklarımızı korumak ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ve TÜBİSAD iş birliği ile gerçekleştirilen yarışma kapsamında ilçemizdeki tüm okullara elektronik atık toplama kutuları ile bilgilendirme afiş ve broşürleri dağıtılıyor.

Günlük hayatımızı kolaylaştıran elektronik ürünlerin kullanım sürelerini tamamladığında çevreye olan zararlarının en aza indirilip, geri dönüşüme katkı sağlamaları için 4 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek yarışmaya katılan okulların ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında teslim edilecektir.

Uzunköprü Belediyesi ve T.M.M.O.B. Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi işbirliği ile kazan yakma sistemlerinin iyileştirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması, konut güvenliği, konut sakinleri ve çalışanlarının sağlığının korunması konularında apartman yöneticileri ve kalorifer ateşçilerine yönelik Belediye Hizmet Binası Refik Martin Salonu'nda seminer düzenlenmiştir.
Katılımın yoğun olduğu seminerde tüm katılımcılara, seminer sonunda katılım sertifikası, toz maskesi ve iş eldiveni verilmiştir.

Atıkların geri dönüştürülerek yeniden kazandırılması ve doğanın korunması ile ilgili birçok öncü çalışmayı başarı ile yürüten Uzunköprü Belediyesi, “Atık Toplama Noktalarının” konumlarını öğrenmeyi mümkün kılan dijital uygulama başlattı.

İnternet erişiminin mümkün olduğu tüm cihazlardan, Uzunköprü Belediyesi resmi internet sitesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü linkindeki “Atık Toplama Noktalarımız” görseline tıklayarak sizlere en yakın atık noktasına hızlı ve kolayca ulaşabileceksiniz.

RAKAMLARLA UZUNKÖPRÜ’DE GERİ DÖNÜŞÜM

Son 2 yılda 2 bin 102 ton ambalaj atığı; 33 bin 425 litre bitkisel atık yağ; 84 bin 397 kg tıbbi atık ile tonlarca elektronik atık, atık pil, ömrünü tamamlamış lastik kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme ve Ülke ekonomisine kazandırılmıştır.

İlçemizde kaynağında ayrıştırılan atık türleri:

• Atık Kağıt, Karton, Metal ve Plastikler,
  • Atık Camlar,
  • Atık Pil ve Akümülatörler,
  • Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar,
  • Bitkisel Atık Yağlar,
  • Tıbbi Atıklar,
  • Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları,
  • Ömrünü Tamamlamış Lastiklerdir.

Yukarıda sayılan tüm atıklar ile ilgili aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak bizimle iletişime geçebilir ve aslında değerlendirilebilecek olan atıklarınızın katı atık depolama sahasına gönderilmesini engelleyerek doğanın korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Telefon: 513 11 43 - 1047 / Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Online: Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Atık Toplama Noktalarımızı BURADAN görebilirsiniz.

Uzunköprü Belediyesi ve T.M.M.O.B. Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi işbirliği ile kazan yakma sistemlerinin iyileştirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması, konut güvenliği, konut sakinleri ve çalışanlarının sağlığının korunması konularında apartman yöneticileri ve kalorifer ateşçilerine yönelik seminer düzenlenecektir.
Katılımcılara, seminer sonunda katılım sertifikası, toz maskesi ve iş eldiveni verilecektir. Apartman yöneticilerinin, kalorifer ateşçilerinin ve ilgi duyan tüm halkımızın katılımlarını bekleriz.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İlçemizdeki çevre bilinci ve farkındalığını artırmak amacıyla, ÇEVKO Vakfının işbirliğiyle çocuklara “ÇEVRECİ KEDİ ÇEVKİ” adlı tiyatro gösterisi ile geri dönüşümü anlattı.

Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu 750 katılımcı izledi. Öğrencilerin keyif alarak izledikleri oyunun sonunda hep birlikte geri dönüşüm şarkıları söylendi.