Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kent Çalışmaları Birimi Proje Ekibi Mimarı Alp Arısoy ve proje ekibini konuk etti.
Uzunköprü ilçesindeki tarihi kentin canlandırılması gerektiğini ifade eden Mimar Alp Arısoy, ayrıca ilçenin sınıra komşu olduğumuz ülkelere yakın olması ve kolay ulaşılabilir bir ilçe olmasından dolayı turistlerin buraya gelmesinin sağlanması halinde ekonomik ve kültürel canlanmanın anahtarı olacağını ifade etti.

"Uzunköprü’nün kültürel dokusu canlanacak"

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN’de, ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Birimi'ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Kendini koruyan kentler; Uzunköprü” çalışmasının ilçenin kültür odaklı koruma ve canlanma hareketine rehberlik edeceğini söyledi.
“Kendini koruyan kentler; Uzunköprü” çalışmasının kentin sosyal dokusu için yapacağımız çalışmaların yol haritası diyebiliriz. Yerel yönetimlerle kurulan işbirliği süreçleri ile koruma çalışmaların sürdürülebilir hale getirilmesini amaçlayan bir koruma ve işbirliği programını Uzunköprü olarak bizde destekleyeceğiz” dedi.