Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

01.06.2017 tarih ve 90 karar numaralı Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına istinaden, “Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 °C’ nin altında olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılabilecektir.”

Ancak kalorifer ve sobaların, öğrencilerimizin okula gidiş geliş saatleri olan; sabah 06:00 – 09:00 saatleri ve akşam 16:00 – 19:00 saatleri dışında yakılmasına dikkat edilmelidir.

İlçemizde hava kirliliğini kaynağında önlemek için, her bina yönetimi Edirne Valiliği tarafından satışına izin verilen torbalı kömürleri kullanmak zorundadır.

Kömüre yakma esnasında %4 oranında (1 ton kömüre 40 kg kireç)  toz kireç karıştırılmalı ve kaloriferler yetkili kalorifer ateşçisi kurslarına katılarak ateşçi belgesine sahip vatandaşlarımız tarafından yakılmalıdır.

Vatandaşlarımıza önemle duyurulur.