Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Uzunköprü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İlçemizdeki ilkokullara yönelik, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı Çevre Eğitim Seminerleri” 16 Ekim 2017 Pazartesi günü başlamıştır.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışması, çocuklara temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama bilincini aşılamayı hedeflemektedir.

Eğitimlerde doğaya gelişigüzel bırakılan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekilerek, geri dönüşümün sağlıklı çevre için taşıdığı önem vurgulanmaktadır. Atıkların kontrollü ve düzenli bir şekilde toplanması ile geri kazanabileceği, cam, kağıt, metal, kompozit ve plastik ambalaj atıklarının kaynağında evsel atıklardan ayrı olarak toplanmasının önemi ve bunun çevreye sağladığı faydalar üzerine bilgiler verilmektedir.

Eğitimde ayrıca bitkisel atık yağların kanalizasyona veya toprağa dökülmemesi için yapılan çalışmalar, okullarda düzenlenen atık pil toplama kampanyası, hava kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar, gürültü kirliliği ile mücadele çalışmaları, hafriyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişigüzel doğaya dökülmesini engellemek üzere yapılan çalışmalar, elektronik atıklar- ömrünü tamamlamış lastikler ve tıbbi atıkların geri dönüşüm ve bertaraf çalışmalarının önemi, atıksuların kanalizasyon şebekesine deşarjı ve bağlantı izni ile ilgili bilgiler verilerek eğitim sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanmaktadır.