Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Atıkların geri dönüştürülerek yeniden kazandırılması ve doğanın korunması ile ilgili birçok öncü çalışmayı başarı ile yürüten Uzunköprü Belediyesi, “Atık Toplama Noktalarının” konumlarını öğrenmeyi mümkün kılan dijital uygulama başlattı.

İnternet erişiminin mümkün olduğu tüm cihazlardan, Uzunköprü Belediyesi resmi internet sitesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü linkindeki “Atık Toplama Noktalarımız” görseline tıklayarak sizlere en yakın atık noktasına hızlı ve kolayca ulaşabileceksiniz.

RAKAMLARLA UZUNKÖPRÜ’DE GERİ DÖNÜŞÜM

Son 2 yılda 2 bin 102 ton ambalaj atığı; 33 bin 425 litre bitkisel atık yağ; 84 bin 397 kg tıbbi atık ile tonlarca elektronik atık, atık pil, ömrünü tamamlamış lastik kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme ve Ülke ekonomisine kazandırılmıştır.

İlçemizde kaynağında ayrıştırılan atık türleri:

• Atık Kağıt, Karton, Metal ve Plastikler,
  • Atık Camlar,
  • Atık Pil ve Akümülatörler,
  • Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar,
  • Bitkisel Atık Yağlar,
  • Tıbbi Atıklar,
  • Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları,
  • Ömrünü Tamamlamış Lastiklerdir.

Yukarıda sayılan tüm atıklar ile ilgili aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak bizimle iletişime geçebilir ve aslında değerlendirilebilecek olan atıklarınızın katı atık depolama sahasına gönderilmesini engelleyerek doğanın korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Telefon: 513 11 43 - 1047 / Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Online: Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Atık Toplama Noktalarımızı BURADAN görebilirsiniz.