Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' Uzunköprü Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, “Sıfır Atık Projesini hayata geçirerek birçok İl ve İlçe Belediyesine örnek olmak istedik. 2011 yılından itibaren atıkları kaynağında ayrıştırma çalışmalarını yürütmekteyiz. Bu yüzden vatandaşlarımız Sıfır Atık Projesine yabancı değiller. İlçemiz içerisine atıkları kaynağından ayrıştırmak için yüzlerce malzeme ve ekipman yerleştirdik. Vatandaşlarımız bulunduğu noktaya en yakın kağıt – karton – metal - cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, tıbbi atıklar, ömrünü tamamlamış araç lastikleri, elektronik atıkların ayrıştırma ünitelerine Belediyemiz internet sitesine tıklayarak ulaşabilmektedir. İlçemizde aylık ortalama 60 ton ambalaj atığı, 45 ton cam, 1250 litre bitkisel atık yağ toplanması Uzunköprü Halkının yarınına ve çevresine olan duyarlılığını göstermektedir. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi ve minimize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.