Fen İşleri Müdürlüğü

fenisleri@uzunkopru.bel.tr

Erkan ARICI

GÖREVLERİ

- Yeni yerleşim alanlarında ihtiyaç duyulan yolları açmak.

- Yayaların ulaşım kolaylığını sağlamak için yollara bordür ve tretuvar yapmak.

- İlçe genelindeki yollarda yaya ve trafiğin konforlu ulaşımının sağlanması için asfalt kaplama yapmak.

- İlçe genelinde deforme olan yollarda asfalt yama, bordür tretuvarların bakım onarımı, mevcut baca, ızgara, yağmursuyu hatlarının temizlikleri ile bakım onarımını ve erişilebilirlik uygulamalarını yapmak.

- İhtiyaç duyulan kanalizasyon hatlarını yapmak, bakım ve işletmesini yapmak, vidanjör hizmeti vermek.

- İlçe genelinde ihtiyaç duyulan yollarda yeni yağmur suyu hattı yapmak.

- Yıllık yatırım programında yer alan yeni tesis yapımına ait işlerin uygulama projelerini hazırlamak.

- Yıllık yatırım programında yer alan yol, kaldırım, refüj, yağmursuyu kanalı, sosyal ve kültürel tesis, okul binaları, sağlık tesisleri, müteferrik inşaat işleri için gerekli etütleri yağmak, ön proje, avan proje, kesin proje ve uygulama projelerini yapmak ve yaptırmak.

- Bütçe imkanları ölçüsünde okul binalarını tamir etmek.

- Kış şartları ile mücadele yapılmasını sağlamak.

- İlçe dahilindeki diğer kamu ve kuruluşlarına ait altyapı çalışmaları koordine etmek.

- İlçe dahilinde yollarda gerekli hallerde kırmızı kot hesaplamalarını yapmak.

- Lojistik unsurların tamir ve bakım işlemlerini yapmak.

- Belediye ait hizmet binalarının küçük tesisat bakım ve onarımlarını yapmak.

kar kureme ve tuzlama

İlçemizde haftasonundan itibaren başlayan olumsuz hava koşullarına karşı (kar ve buzlanmaya) Belediyemiz 2 kepçe, 1 kar kürüme ve tuzlama aracı ve 4 traktörden oluşan ekibimizle çalışmalarımız devam etmektedir. Sorumluluk alanlarımızda ki yollarda oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli önlemler alınmıştır. Ekiplerimizce buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları devam etmektedir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi