Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

kultursosyal@uzunkopru.bel.tr

Yosun ÇOTRA

GÖREVLERİ

- Belediyenin amaç, ilke ve hedeflerine uygun olarak her türlü kültürel etkinliği planlamak, uygulamak, değerlendirmek ve raporlaştırmak.
- Faaliyet alanıyla ilgili gerekli dokümanların ve kültürel yayınların satın alınması veya bastırılması yoluyla teminini, arşivlenmesini ve dağıtımını yapmak.
- İlçenin tarihi kimliğini yaşatmak ve turizme katkı amacıyla bilgi, belge dokümantasyon oluşturmak ve yayınlamak.
- Hemşehrilerin kentlilik bilincini arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak.
- Müdürlük faaliyetlerine yönelik olarak, ilçe halkının ihtiyaçlarına ve hizmet taleplerine dönük görüşleri tespit etmek, değerlendirmek.
- İlçenin kültürel zenginliklerini arttırıcı çalışmalar, konferans, seminer, panel, sempozyum vb etkinlikler düzenlemek.
- Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuar, festival, tanıtım günleri vb. etkinliklere katılmak ve bu etkinlikler ile ilgili gerekli çalışmaları yürütmek.
- Gazete, televizyon, radyo ve ajanslar gibi medya organlarıyla iyi ilişkiler geliştirerek iletişim kanallarından etkin biçimde yararlanmak.
- Web sitesi ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden hesaplar oluşturarak, düzenli bir şekilde ilçenin ve belediyenin tanıtımının yapılmasını ve faaliyetlerinin duyurulmasını sağlamak.
- Kültür merkezlerinin programlarını organize etmek, başvuruları değerlendirmek, tesislerin bakımı ve işletilmesini sağlamak.
- Faaliyet alanı ile ilgili sergiler, eğitimler, kurslar, yarışmalar, geziler düzenlemek.
- Önemli günler, haftalar, bayramlar ve anma günleri ile ilgili programları oluşturmak, bu programlar ile ilgili yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, gösteri, konser, tiyatro, sinema vb. etkinlikleri düzenlemek.
- Özel gün ve haftalarda veya başkanın talebi üzerine beceri ve sportif alanlarda ödüllü yarışma ve turnuvalar düzenlemek.
- Diğer Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, platformlar, vakıflar vb. oluşumlar ile müdürlüğün faaliyet alanı içerisine giren konularda programlar yapmak ya da oluşturulan programlara destek olmak.
- Gençlere yönelik ulusal ve uluslararası sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemek, merkezler açmak; öncelikle sosyal ve ekonomik yetersizlik içerisinde olan ailelerin çocukları olmak üzere gençlerin talepleri doğrultusunda Yaz Okulu’nun olanakları ölçüsünde gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak.

Uzunköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2016 Ekim ayında oluşturulan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları Ocak ve Şubat ayında vereceği konserler ile Uzunköprülülerle buluşacak.

Şefliğini Yusuf Çetin’in yapacağı Türk Halk Müziği Korosu, 27 parçadan oluşan repertuarıyla 17 Ocak 2018 Çarşamba saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verecek. Etkinliğimiz ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir.

hava tahmin

Atatürk Kültür Merkezi