BAŞKANLIKHABERLER

Onlar Bizi Unutabilir; Ama Biz Onları Asla Projesi

BELEDİYE BAŞKINIMIZ ÖZLEM BECAN, UZUNKÖPRÜ AİLESİNİN EMNİYETİ İÇİN TARİHİ PROJEYE İMZA ATTI
​     Uzunköprü Belediyesi, Mobil Operatör Şirketi Vodafone ile ortaklaşa yürüttüğü “Onlar Bizi Unutabilir; Ama Biz Onları Asla Projesi” ile Trakya Bölgesi’nde bir ilke imza atıyor.​
     Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN’ın Uzunköprü halkına olan duyarlılığı sebebiyle üzerinde titizlikle çalışılarak hazırlanan bu proje sayesinde, Uzunköprü ilçe merkezinde yaşayan özellikle Alzheimer hastaları gibi zaman ve mekan algısı kaybı ve benzer bilişsel fonksiyon yetilerinde azalma yaşayan, gündelik hayatlarını tek başlarına idame ettiremeyen ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza teslim edilecek cihaz aracılığıyla kaybolmaları ve tehlike halinde kimlik ve yer takipleri yapılarak emniyetleri ve sağlıkları için ilgili kurumlara acil bilgi akışı sağlanabilecek.
     ​Projenin resmi olarak hayata geçirilmesi için Vodafone temsilcileri ile Uzunköprü Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Belediye Başkanı Özlem BECAN, “Onlar Bizi Unutabilir; Ama Biz Onları Asla Projesi”nin kadın bir belediye başkanı olarak kendisi için özellikle önem arz ettiğinin altını çizerek, bu projenin Uzunköprü’de toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluk bilincine büyük katkı sağlayacağını belirtti.
     Uzunköprü halkını büyük bir aileye benzeten ve kendisini Uzunköprü Ailesinin evladı olarak hisseden BECAN, “Uzunköprü’de yaşayan her bir vatandaş benim annem, babam, kardeşim, çocuğum. Bir belediye başkanı olarak belediyemiz imkanlarını Uzunköprü Ailemin her bir ferdine eşit ve adil şekilde ulaştırabilmek en özen gösterdiğim konu. Bu proje sayesinde kimi zaman algı kaybı yaşayan ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın emniyetleri hususunda içimiz rahat olacak. Trakya Bölgesi için bir ilk olan bu projenin yanı sıra, toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek, insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını artırmak amacıyla hazırladığımız sosyal sorumluluk projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Uzunköprü ilçesi, sosyal belediyecilik konusunda emsal teşkil edecek.” şeklinde konuştu.